På brukspatrons tid
search
  • På brukspatrons tid

På brukspatrons tid

188,68 kr

En bok om Munksjö pappersbruk. Det var i mitten av 1800-talet som grunden lades för det moderna Sverige och som landets välstånd började byggas. Många framgångsrika industriprojekt startades och många innovationer bidrog till den snabba utvecklingen.

Kvantitet
In Stock

  Leveransvillkor

Fast frakt om 79 kronor inom Sverige. Läs mer under Köp- och leveransvillkor.

  Returvillkor

Se Köp- och leveransvillkor.

Ekedahl, Ulla och Jerkeman, Per
På brukspatrons tid: Snillet, industrialisten och deras liv till vardags och fest

Det var i mitten av 1800-talet som grunden lades för det moderna Sverige och som landets välstånd började byggas. Många framgångsrika industriprojekt startades och många innovationer bidrog till den snabba utvecklingen.
    Det var också då den svenska papperstillverkningen utvecklades till en av landets viktigaste industrigrenar. Pappersmaskiner ersatte i rsk takt handpappersbrukens hantverk. Papperet belv billigare och förbrukningen ökade snabbt. Vid den här tiden startade Johan Edvard Lundström Munksjö Pappersbruk, ett bruk som under 1800-talet kom att bli landets ledande pappersindustri.
    Lundström efterträddes av Knut Ottonin Ljungquist och det är om dessa två brukspatroner den här boken handlar om, om teknisk snillrikhet och marknadsföringsfantasi, om ledarskap och affärsbegåvning, om poesi och politik, om framgångar och misslyckanden, om nöd och lust, familjeliv och fest.
    Boken bygger i stor utsräckning på de båda brukspatronernas omfattande korrespondens.
   
Utgiven 2005 av Carlsson Bokförlag.
ISBN 91 7203 711 3
Inbunden med skyddsomslag. 202 sidor. Rikt illustrerad med bilder i s/v. 24,5 x 17 x 2 cm.

Carlsson Bokförlag
6018
5 objekt