425 år kring en gammal qvarn
search
  • 425 år kring en gammal qvarn

425 år kring en gammal qvarn

89,62 kr

En krönika om Berte Qvarn och SIA Glass, ett jordbruk och en familj. Begagnad.

Kvantitet
Sista produkten i lager

  Leveransvillkor

Fast frakt om 79 kronor inom Sverige. Läs mer under Köp- och leveransvillkor.

  Returvillkor

Se Köp- och leveransvillkor.

Lotta Joelsson m.fl.
425 år kring en gammal qvarn - Med kärlek till arvet, med styrka från bygden, med kunskap från tiden, med känsla för kvalitet - då ser framtiden ljus ut.

En krönika om Berte Qvarn och SIA Glass, ett jordbruk och en familj. Den här skriften är framtagen med anledning av Berte Qvarns 425 års jubileum, 1994. Med det är inte bara en berättelse om en gammal halländsk kvarn och dess historia genom fyra sekler. Den handlar också om den släkt som under denna långa tid har drivit kvarnen och arbetat på gården.

De har levat och verkat med människorna i denna bygd där de själva lekte som barn. De har haft som mål att föra Berte framåt, förbättra jordbruket och ständigt modernisera kvarnen. De har varit utåtvända, livligt deltagande i sin hemsockens göromål och fått bygdens förtroende. Några av dem har famnat om större uppgifter och deltagit i länets och rikets angelägenheter.

Det är med kärlek till detta arv  och med kunskap från gången tid, som den 13:e generationen av familjen nu driver familjeföretaget vidare. Anpassad till den moderna tiden värnar familjen om framtiden och de kommande generationerna. Här har funnits en naturlig ekologisk omsorg långt innan begreppet ens var uppfunnet.

Idag ansvarar Bertes familjeföretag för kvarn, lantbruk, glassfabrik, frökontor och museum. 

Utgiven 1994 av Nilsson & Nordin, Halmstad. ISBN 91-972318-0-0. Inbunden. Rikt illustrerad med bilder i färg och s/v. 40 sidor. 29 x 22,5 x 1 cm. Begagnad.

Manufacturer
6087
1 Produkt